sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Chiliä

Kävimme parvekekukkaostoksilla jo viikko sitten kun Myn piti olla reissussa nyt äitienpäivänä. No, My  ei päässyt reissuun vesirokon takia ja halusin käydä ostamassa itselleni gerberan äitienpäivän kunniaksi. Eli lähdettiin aamupäivällä Tuusulan Kukkataloon. (Ja toivottavasti kovin moni ei saanut vesirokkotartuntaa...)

Ja yksi gerbera siis...no...My halusi miniruusuja. Myn isi haki ostoskorin. Päästiin vähän eteenpäin. Myn isi (joka inhoaa kukkakauppoja) huomasi chili-taimia ja pimahti: hän haluaa alkaa kasvattamaan chilejä. No, Myn isi haki ostokärryn. Ja alkoi lapata chili-taimia kärryyn...ja ruukkuja...ja multaa...että sillai. No, kävin sitten herran valitessa sopivia lajikkeita hakemassa sen yhden gerberan itselleni.


Että niin se herra sitten jonotti chileineen kassalla...


Kotona My sitten opetti isilleen, miten kasveja istutetaan ruukkuihin. Ja tietenkin vähän väliä huudettiin äitiä apuihin. Veikkaan, että herran äiti nauraa kippurassa kun kovittelee poikansa meitin kylppäriin taimien, ruukkujen ja multasäkin kanssa toheltamaan. ;-)

Mutta kivastihan nuo chilit tuo lisää vihreyttä parvekkeelle.


Toivotaan, että ne pärjää parvekkeella. Parveke on lasitettu eli lämmin...eikä öisinkään pääse kylmä tulemaan, koska silloin ilmalämpöpumppu viilentää asuntoamme = lämmittää parveketta. ;-)

Iltapäivällä avattiin grillikausi, nam!


Marinoitiin lihat itse yön yli etikassa, öljyssä ja yrteissä. Kyllä maistui!

My siis potee vesirokkoa edelleen. Uusi näppyjä on vielä tullut ja puhkeamatta, joten alkuviikko taitaa vielä mennä kotosalla. Muuten alkaa voimaan paremmin eli jaksaa jo toheltaa. Toki väsähtää nopeammin. Pahinta on ilmeisesti se, kun näppylä puhkeaa, koska silloin pitää kirkua lujaa ja korkealta...yölläkin.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti