tiistai 7. helmikuuta 2012

Putket korviin ja kitarisa pois

Eilen se sitten oli, nimittäin operaatiopäivä Myllä. My on siis ollut loppiaisesta asti korvatulehduksessa, syönyt neljä antibioottikuuria (neljäs itseasiassa jatkuu vieläkin). Viime viikolla tehtiin korvalääkärin kanssa päätös korvien putkittamisesta, kitarisan leikkaamisesta ja mahdollisesti poskionteloiden punkteeraamisesta. Operaatioaika järjestyi jo eiliselle, yksityisellä kun käymme.

Päiväkodissa My oli eilen vähän yli puoli kahteen. Lounaan My sai päiväkodissa muita aikaisemmin, koska yhdentoista jälkeen My ei saanut enää syödä mitään. Yhdeltä My sai päiväkodissa vielä tilkan laimeaa mehua. Kotona ennen operaatioon lähtöä My kävi ohjeiden mukaan suihkussa ja vaihtoi puhtaat vaatteet päälle. Mytä, kuten meitäkin, jännitti kovasti ja nälkäkin vaivasi. Lääkäriasemalle menimme puoli neljäksi. My sai esilääkityksen ja odotellessa luimme Tove Janssonin Taikatalvea, joka on tällä hetkellä Myn lempikirja. Ennen operaatiota vaihdoimme korvalääkärin kanssa vielä kuulumisia ja sitten nukutuslääkäri tuli pyytämään meidät leikkaussaliin. Mytä jännitti hirmuisesti ja My pelkäsi maskia, jolla nukutus tehtiin. Eli nukuttaminen meni tyyliin My sylissäni ja sairaanhoitaja piti rimpuilevan Myn käsi kiinni ja nukutuslääkäri maskia Myn naamalla. Lauloin samalla Mylle meidän hoivalaulua, Puff lohikäärmettä. Ja My nukahti. Ja me vanhemmat menimme odottamaan.

Korvat putkitettiin ja kitarisa leikattiin, poskiontelot jätettiin rauhaan. Myn kesti heräillä jonkin aikaa operaation jälkeen eli kesti vielä vartin operaation jälkeen kunnes pääsimme Myn luokse. My itki ja oli kipuisa. Mehua yritettiin juoda, mutta My oksensi ja oli pahoinvoiva. Yksi jäätelö saatiin syötyä, mutta My oli edelleen pahoinvoiva, vatsaa sattui ja huimasi, palelsi ja sitä rataa. Joten syliteltiin, lepäiltiin ja yritimme Myn isin kanssa lohduttaa Mytä. Pari tuntia operaation jälkeen My alkoi virkistyä ja jäätelö maistua...niitä menikin sitten yhteensä neljä.


Ja huomatkaa kuvassa kainalossa Myn Herra Tossavainen, se sai olla mukana koko operaation ajan.

Kaksi ja puoli tuntia operaation jälkeen saimme lähteä kotiin. My oli väsynyt ja nälkäinen. Kotona maistui jauhelihaperunasoselaatikko ja vielä jäätelöä päälle. Sekä kipulääkettä ja antibioottia. Yöllä My sai nukkua minun kanssani. 

Tänä aamuna My on heräillyt varsin virkeällä ja pirteällä tuulella. Kotihoidossa My on tämän ja huomisen päivän. Korviin tiputellaan silmätippoja parin päivän ajan, särkylääkettä myös parin päivän ajan, viime tiistaina alkanutta antibioottikuuria jatketaan vielä muutama päivä...ja sitä jäätelöä!

Minua varoiteltiin, että operaatiossa nukuttaminen voi tuntua pelottavalta kun lapsi valahtaa veltoksi yhtäkkiä. Pelottavammalta ja kurjemmalta kyllä meidän tapauksessa tuntui herääminen ja Myn pahoinvointi sekä itkuisuus...jota siis kesti ilmeisesti keskivertoa pidempään. Eikä pahoinvointia ilmeisesti kovin monille tulekaan.

Jospa Myn sairastelut nyt loppuisivat,
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti