sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Aurinkoa ja lätäköitä

Kulunut viikko on ollut aikamoinen: sekä minä että Myn isi olemme sairastaneet yhtäaikaa influenssaa. Ei siis mitään pientä flunssaa, johon voisi ottaa vähän droppia ja jatkaa arkea normaalisti...vaan kunnon kuumetta (luokkaa 39 astetta) useamman päivän, joka lihaksen kolotusta ja sitä rataa. Myn isillä pöpö lähti menemään keuhkoihinkin, mutta onneksi haki antibioottikuurin ajoissa. Itselläni on tänään ollut ensimmäinen päivä kun lämpö on pysynyt alle 37 asteen. Mutta My on ollut terve, kiva niin. (Tosin yhtälö kaksi todella sairasta aikuista ja yksi hyvin terve 5-vuotias on melko haasteellinen...onneksi My on otettu päiväkodissaan ymmärtäen vastaan tällä viikolla kunhan olemme pysyneet sen verran tolpillamme, että olemme saanet vietyä hänet sinne...ja vielä haettuakin.)

Mutta siis tänään on nautittu ulkoilmasta. Aamulla kävin Myn kanssa ulkoilemassa melkein pari tuntia. Samalla tuli testailtua vähän välikausivaatteita. (Ja välikausivaatteet meillä on valmiina kenkiä sekä paria pikkuasustetta lukuunottamatta...kengät vaan tuottaa aika paljon probleemaa tänä vuonna, mistään ei löydy sellaisia kuin haluamme.) Haalari on siis Polarn o. Pyretin Outletista ostettu viime syksyn malli...siinä on siis napeilla fleecehaalari kiinni. My tarkeni hyvin haalarilla ja tykkäsi, kun ei tarvinnut pukea fleecejä erikseen. Koko on 122...eli jonkin verran reilu, mutta kokoa pienempi oli juuri sopiva ja kun toivon tämän mahtuvan vielä ensi syksynäkin. Pipon olen tehnyt Mylle itse.
Kunnon ulkoilun jälkeen maistui lounas ja lounaamme oli tänään täysin Myn toiveen mukainen. Eli reilu viikko sitten kun kävimme ruokakaupassa, siellä oli salaatti- ja salaatinkastikemaistiaiset. My herätti esittelijässä positiivista ihmetystä, kun maisteli yhden annoksen salaattia ja kastiketta ja pyysi siihen perään vielä toisen ja kolmannenkin annoksen. ;-) Sellaista salaattia me sitten tänään lounaaksi söimme eli kolmea erilasta salaattilajia ja maistiasohjeen mukaan tehtyä salaatinkastiketta. Sekä lisäksi porsaan sisäfilettä, jonka marinoin yön yli suht samoilla aineilla kuin mitä salaatinkastikkeeseenkin tuli. "Mmmm ja nam!" sanoi My lounaastamme.
My heräsi tänään melkoi aikaiseen, joten huilailimme jonkin aikaa lounaan ja välipalan välissä. Eli minä pötköttelin Myn kanssa Myn sängyllä ja kuuntelimme satulevyä. My on muuten viime viikkoina ollut ilman päiväunia ja vihdoinkin "päiväunet ovat siirtyneet yöuniin" eli My nukkuu nykyään iltakahdeksasta aamuseitsemään pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Todellista luksusta!!! (Toivottavasti näin jatkuu.)

Iltapäivällä kävimme vielä ulkoilemassa pari tuntia. Naapurin Emma tuli myös ulos, joten My ja Emma leikkivät lätäköissä läträten. :-)Ja me vanhemmatkin leikimme...pakkohan se oli kevätpuro tehdä. ;-)


Että ulkoiltu on. Ja hyväksi on uusi haalari todettu sekä erittäin vedenpitäväksi, sillä parin tunnin kunnon lätäköissä uiskenteluiden ja pomppimisten jälkeen Myllä oli märkänä vain toisessa jalassa 5cmx5cm läiskä legginseissä.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti