tiistai 19. kesäkuuta 2012

Matkustusta koko päivä

Minä ja My olemme nyt kesälomalla. Myn isi tekee töitä (koska hänen lomansa on tänä kesänä hyvin lyhyt). Joten silloin ei auta muu kuin Myn ja äidin reissata

Starttasimme kotoa puoli kahdeltatoista kunnon lounaan jälkeen. Ensin junalla Helsinkiin...


...ja sitten vähän bussiajelua Länsiterminaaliin ja kävely laivaan. Tässä vaiheessa matkustelua totesin, että seuraavalle reissulle ostan vedettävän, siis pyörällisen, matkalaukun. Tuli nimittäin kevyt hiki kantaessa isoa, painavaa matkalaukkua.

Ja laivahan kuljetti meitä kohti Tallinnaa. Suosittelen arkipäivän alkuiltapäivän lähtöä, sillä laivalla oli ihanan rauhallista ja väljää. Pari tuntia laivalla vierähti leikkimällä "ei saa koskea maahan"-leikkiä...


...huilailelemalla...


...syömällä jäätelöä...


...ja herkuttelemalla karkkia. Ei tarvitse olla kovinkaan fiksu salapoliisi arvaamaan kumpi karkeista kuului Mylle ja kumpi minulle......no Jelly Beanit, ihan aidot, kuului minulle ja oli muuten ensimmäinen kerta kun näitä herkuttelin. Kyllä ovat hyviä! :-)

Sitten alkoi kyllästyttämään...


...mutta onneksi Tallinna näkyikin jo! Ja nuo neljä vierekkäin olevaa korkeaa "identtistä" kerrostaloa ovat maamerkki yöpaikallemme.


Sitten alkoikin muuten niin hyvin sujuneen reissun sähläysosuus. Okei, laivasta pääsimme kätevästi ulos ja taksiin, taksi ajoi mukavasti asunnolle...mutta sitten perillä käveltyämme painavan matkalaukun kanssa aika monta kerrosta asunnon ovelle huomasimme, että me olimme saaneet väärän avaimen. Mukavaa. No, onneksi saimme sen painavan matkalaukun naapuriin talteen siksi aikaa, että lähdimme hakemaan oikeaa avainta "keskustasta". Eli ratikkaan. Ratikalla reissaaminen täällä Tallinnassa on helppoa ja halpaa. Kymmenen lipun sarja maksaa 8 euroa. 

Saimme oikean avaimen, kävimme kaupassa ostamassa iltapalatarvikkeita ja pysähdyimme matkan varrella syömään. Myllä olikin jo kova nälkä.


Vana Villemin Pubi on ihan ehdottomasti paras ruokapaikka jos "arkiravintolaruokaa" etsii. Esim. Myn annos maksoi 3,60 euroa. Ja oli Myn mielestä maailman parasta kanaa! Ei kannata pelästyä Pubia nimessä, My ei suinkaan ollut paikalla olleista nuorin. ;-) Päiväsaikaan Vana Villemi on mukava ruokapaikka.


Mutta sitten, vihdoinkin yli 6 tunnin reissaamisen jälkeen pääsimme "kotiin" ja huilaamaan. Eli My sai Ipadin laukusta ja sai alkaa katselemaan Yle Areen Lapset-palvelun tarjontaa...


...ja muistamme varoa taustalla näkyvää kaktusta. ;-)
(Viime kesänä My törmäsi siihen ja sai jokusen piikin nahkaansa...)

Nyt huilitaan, jotta huomenna jaksetaan!
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti