lauantai 29. syyskuuta 2012

Resepti onnistuneeseen päivään

Yhtälö:
Äidin kampaaja, isin parturi.
Ostoskeskus, jossa asiaa kuuteen eri liikkeeseen.
Ikea.
Lapsi, joka ei halua viettää koko päivää kaupoissa.

Saadaanko näistä tekijöistä aikaiseksi päivä, johon kaikki ovat tyytyväisiä?

Saadaan, toimivalla seuraavasti...

Lähdettäessä aamulla liikenteeseen, lapsi saa ottaa mukaan lelun ja sille vielä koiriensa "pentukoira-hihnan".  Ja lapsi varustetaan asiallisilla ulkovaatteilla. (Takki Jonathan, housut Po.P, kengät Kavat ja pipo äidin tekemä.)


Ajetaan Töölöön kampaajalle ja parturiin. Sen aikaa, kun äidin päähän laitetaan hiusväri, isi surffaa kännykällään uutisia ja lapsi pelaa omalla kännykällään Angry Birdsiä. Ja kun äidillä on väri päässä vaikuttamassa ja isi istuu hiustenleikkuussa, niin lapsi auttaa kampaajaa laikaisemalla lattialta isin hiuksia. 

Kun isi on valmis, poistuvat isi ja lapsi liikkeestä viereiseen leikkipuistoon siksi aikaa, kun äidiltä huuhdellaan väriaine pois päästä ja leikataan hiukset.


Kun äitikin on valmis kampaajalta, ajetaan Jumboon. Ensimmäiseksi ruokitaan kaikki lapsen lempparipaikassa eli Hesburgerissa.

Sen jälkeen päästetään isi Anttilaan penkomaan DVD- ja Blu-Ray-laareja, alkoon valitsemaan illan viini ja Stokkan herkkuun ostamaan juustoja. Äiti ja lapsi siirtyvät tässä vaiheessa Naurusaareen kiipeilemään ja touhottamaan. (Vaatteet tämän syksyn Lindexiä, paitsi tunikan alla oleva paita viime talven Lindexiä.)Naurusaari on lasten touhupaikka Jumbon Flamingossa. Tykkään itse paikasta enemmän kuin esimerkiksi HopLopista. On jotenkin rauhallisempi. Mutta kovin pientä lasta en paikkaan veisi, touhuttavaa riittää enemmän alkaen viisivuotiaasta.

Ja touhottamisen lomassa muistetaan ostaa lapselle välipalaa, esimerkiksi mehujäätelöä.


Ja vaihdetaan aikuinen Naurusaareen lapsen seuraksi. Eli äiti pääsee Po.P:n myymälään ostamaan kuorihousut lapselle, Lindexiin ostamaan lapselle vähän Pikku Myytä sekä Missonia sekä ruokakauppaan. Äiti muistaa ostaa ruokakaupasta myös vasta myyntiin tulleen Tuhkimo-elokuvan. Äiti soittaa isille kun on menossa ruokakaupassa kassalle. Isi ja lapsi tulevat kaupankassalle juuri sopivasti kun äiti on saanut pakattua ostokset.

Kaikki poistuvat ostoskeskuksesta hyvillä mielin. Lapsi on saanut olla äidin kanssa ja isin kanssa, isi on saanut shoppailla rauhassa ja äiti on saanut shoppailla rauhassa.

Tullaan kotiin. Lapsi saa levätä katsellen uutta Tuhkimo-elokuvaa. Äiti ja isi piristyvät juomalla teetä. Lapsi ja isi saavat jäädä kotiin, kun äiti käy vielä pikaisesti Ikeassa ostamassa mm. lapselle paksumman peiton talveksi.

Sillä aikaa lapsi ja isi ovat lämmittäneet saunan. Kaikki peseytyvät puhtaaksi. Lapsi syö iltapalaa, unisaduksi luetaan lapsen tämän hetkistä lempikirjaa Ronja Ryövärintytärtä ja lapsi nukahtaa yöunille. Isi ja äiti saavat vielä mukavasti aikaa viettää lauantai-iltaa.

:-)
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti