tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulunviettoa...

Joulu ja joululoma, kyllä niitä on odotettukin.  :-)

Joulunjärjestelyt sujuivat tänä vuonna melko stressittömästi. My teki jo marraskuussa toivelistan joulupukille, jotta tontuilla oli tarpeeksi aikaa valmistaa lahjat. ;-)

Lauantaina kävimme ruokakaupassa jo heti aamusta...kuten moni muukin. My riemastutti ihmisiä kaupassa kun juoksenteli tonttuasussaan...Iltapäivällä Myn haltijakummi kävi suloisen Leo-vauvan kanssa vaihtamassa joululahjoja. Myös Myn ystävä Emma oli meillä leikkimässä Myn kanssa. 

Sunnuntaina siivosimme ja My koristeli kuusen. Ihan itse ja ihan niinkuin halusi. Kuusenkoristelu on meillä Myn luottotehtävä jouluna (ja minä pidän omat esteettiset näkemykseni ihan omassa päässäni...).Kävimme sunnuntaina myös veljeni haudalla sytyttämässä kynttilät ja sen jälkeen kotona odotti puhdas, lämmin sauna. Eli valmiina joulunviettoon...

Kuten osasimme arvailla, jouluaattona herättiin aikaisin: ensimmäisen kerran My nousi jo neljältä hihkuen "Nyt on jouluaatto, onko jo aamu, joko noustaan?". Kuuteen asti onnistuimme nousemista venyttämään...mutta ei siis ollut aattona vanhemmilla ihan virkein olo varsinkin kun itse olin vielä valvonut puoli yötä kurkkukivun takia.

Ystäviltä ja sukulaisilta saadut lahjat My avasi heti aamusta kunhan kaikki olivat valmiita aamupuuhista.Vaarin paketista löytynyt poni oli hurjan mieluinen ja innosti heti leikkiin...


 Kunhan ponia oli hoidettu tarpeeksi, malttoi My avata muutkin lahjat. Kaikki lahjat olivat mieluisia.


Mummilta saadut barbinvaatteet innostivat myös pitkään leikkiin heti aamupäivällä.


Puolilta päivin vanhempani tulivat meille viettämään aattoa. Söimme rauhassa ja nautiskellen...tosin emme ihan perinteistä jouluruokaa. Minun ja Myn isin lapsuudenkodeissa on kyllä aattona syöty ihan perinteisiä jouluruokia, mutta itse olemme aloittaneet oman perinteemme: laitamme oliivikuorrutteista porsaan sisäfileetä perunoilla ja sinappisella kermakastikkeella...taisi olla jo lähes kymmenes jouluaatto. 

Myös joulumme rytmi on ehkä hieman erilaisempi...ennen Mytä emme sen kummemmin ole joulua viettäneet, joten joulumme on muotoutunut Myn mukaan. Ystävien ja sukulaisten lahjat aukaistaan jo heti aamusta. Ruoka syödään jo puolilta päivin. Ja joulutontut käyvät tuomassa lahjasäkin oven taakse ovikelloa soittaen heti iltapäivällä. Jää sitten kivasti aikaa leikkiä uusilla leluilla...eikä tarvitse niin pitkään kärsimättömänä odottaa ja jännittää. Aatto ei varmasti olisi meillä niin leppoisa, jos lahjoja pitäisi odottaa iltaan asti...varsinkin kun My tosiaan herää aattoina takuuvarmasti aikaisin. Tällä kaavalla siis mennään niin kauan kuin My uskoo joulupukkiin ja tonttuihin, tänä vuona ei vielä ollut epäilystäkään. ;-)

Puoli kolmen aikoihin soi siis ovikello ja lahjasäkki oli ilmestynyt oven taakse. My pomppi ja kiljui riemusta, hangessakin näkyi ihan varmasti reen jäljet. Säkki raahattiin olohuoneeseen ja sitten alkoi härdelli...enpä ole niin tehokasta ja nopeaa lahjojen avaamista ennen nähnyt kun tänä jouluna. My jakoi lahjat säkistä ja repi lahjansa auki valtavalla ilolla ja innolla.

Joulupukin lahjat olivatkin tänä vuonna erittäin mieluisia. Myn kommentti avattuaan lahjansa oli "Olen kovin tyytyväinen."  My sai toivelistastansa 2 Barbia, laavalampun, diskonpallon sekä listasta unohtuneet myös toivomansa konttaavan nuken, kylpytakin (oli ihan supermieluinen...), Legoja, Tuhkimo-mekon, vaatteita ja tusseja.

En tiedä, mistä My sai idean toivoa laavalamppua ja diskopalloa, mutta käyttöön ne molemmat piti saada heti...kesti vaan jonkin aikaa, ennen kuin laavalamppu lämpeni...joten My istui vieressä ja herkutteli suklaata samalla.


Diskopallo valaisi olohuoneessa Myn jouludiskon...eli My tanssi joululaulujen tahdissa nukkumaanmenoon asti. Ja uni tulikin ajoissa uudessa yöpuvussa. ;-)

Joulu kävi myös koiriemme voimille...molemmat vain pötköttelivät koko illan lahjojensa kanssa. Saivat melkein itsensä mittaiset puruluut ja 16 vingulla varustetut vinkulelut. ;-)

Ronja

Rosa

Nyt joulupäivänä My on leikkinyt uusilla leluillaan. Iltapäivällä My kävi Stiga-mäessä Emma-ystävänsä kanssa ja vielä leikkimässäkin Emmalla.

Itse olen valitettavasti nukkunut melkein koko päivän: oma reilu viikko sitten alkanut flunssani on taas pahempi ja nosti uudestaan kuumeen. Olo on melkoisin raato...täytynee huomenna harkita aukiolevan lääkäriaseman etsimistä.

Hyvää joulua toivotellen,
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti