lauantai 26. tammikuuta 2013

Lauantai = Luistimet

Kävin tänään heti aamusta Myn kanssa luistelemassa. Suunnitellusti jätettiin Myn isi kotiin siivoamaan. ;-)

Aika lähellä kotiamme on koulun kenttä ja siellä saikin luistella ihan rauhassa. On upeaa nähdä, kuinka nopeasti lapsi oppii näitä taitoja. Talven ensimmäisellä luistelukerralla joulunaikoihin My töpötteli luistimilla vaivalloisesti eteenpäin ja kaatuili melkoisesti...nyt menee jo liukuenkin ja piruetintapaistakin yrittää. Ja tänään taisi olla talven neljäs kerta jäällä.



Niin, hyvä kysymys, miksi minä en tarvinnut kypärää... (Pysyn kyllä pystyssä...taitoluistelu oli lapsena yksi harrastuksistani...) Ei silloin kukaan käyttänyt kypärää kun itse olin lapsi ja opeteltiin luistelemaan. Nykyään ei päiväkotiryhmän kanssa pääse luistelemaan ellei ole luistimien lisäksi myös kypärää. Siis toki on parempi suojata kuin olla suojaamatta, mutta milloin ja miksi tämä muutos on tullut? Ehkä vakavia tapaturmia halutaan välttää esim. päiväkodissa, koska jotenkin tuntuu, että me vanhemmat haluamme syyttää ja vetää vastuuseen melko herkästi...puhdas tapaturmakin on varmasti jonkun syytä. Jos ymmärrätte, mitä tarkoitan. Toisaalta, silloin kun itse olin lapsi, niin kyllä luistelua sun muuta harjoiteltiin ahkerasti ihan omien vanhempien kanssa. Toki nykyäänkin tapahtuu niin, mutta melko yleistä on, että lapselle ostetaan luistimet kun päiväkodissa mennään luistelemaan. Lapsi saattaa tulla päiväkotiin luisteluretkelle mukanaan upouudet luistimet (joita ei ehkä ole tajuttu edes teroittaa) ja luistelua pitäisi sitten opetella ison ryhmän kanssa... No, en minäkään ihan malliesimerkki ole Myn kanssa, useamminkin pitäisi käydä luistemassa ihan vapaa-ajalla...kunhan aikaa riittäisi ja oltaisiin viikonloppuisin terveitä. Kun ei luistelua opi käymällä talven aikana pari kertaa jäällä...


Taivaalla oli Myn mielestä tosi kauniita pilviä, ne piti Myn mielestä ikuistaa kameralla. Toinen ainakin oli kuulemma kuin höyhen.



Luistelun jälkeen My laski vielä hetken Stigalla...vaikka kenttä onkin ihan lähellä, niin otettiin Stiga mukaan, koska:
a) luistelun jälkeen My saattaisi olla väsynyt ja kävely kotiin yhtä kiukkua eli Stigan kyydissä matka ainakin sujuisi
b) kentän vieressä on hyvät mäet laskea, joten voi yhdistää kaksi hupia.



Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti