maanantai 24. kesäkuuta 2013

Haapsalun linna

Tänään ajoimme mökiltä Haapsaluun. Matka kesti tunnin. Tarkoituksenamme oli käydä Iloni Imedemaassa, mutta se oli tänään kiinni paikkallisen juhannuspäivän takia. Mutta eipä haitannut, sillä yhdelle päiväreissulle riitti ihmeteltävää Haapsalun linnassakin...tai siinä, mitä linnasta on jäljellä. Paljon tuli opittua uuttakin historiasta. ;-)
Monenmoista isäntää linnassa onkin asunut... Mieleenpainuvin isäntä oli piispa Kaspar, jonka paavi oli valinnut hallitsemaan Haapsaluun. Kaspar oli päässyt perille, mutta todennut paikan kamalan köyhäksi maaksi ja lähtenyt heti takaisin Roomaan. Myllä kun on samanniminen lapsuudenystävä. ;-)Kuninkaankamari oli Myn mielestä tanssisali...


Ja ei linnaa ilman ritarinhaarniskaa. ;-)


Valkean daamin tarina oli mielenkiintoinen.
Alueen historiasta opimme paljon lisää. Linna muureinen oli kertakaikkisen upeaa katseltavaa.
Torniin kiipesimme melkein ylös asti, minä korkeimmalle. Toisin kuin esimerkiksi Turunlinnassa Suomessa, täällä ei mahdollisesti yleisölle vaarallisia osia ole suljettu, vaan hurjan korkeaan torniin saa tosiaan yrittää kiivetä.


Linnan sairastupa kertoi, että lääketiede oli melkoista rukoustiedettä vielä satoja vuosia sitten ja keinot parantaa melko hurjia.
Alueella oli aivan mielettömän hieno ja suuri lasten leikkialue. Kateeksi käy paikallisia.Neljä tuntia helteessä kävellen ja kiiveten kävi kieltämättä voimille. Huomenna ajamme Haapsaluun uudestaan, että päästään Iloni imedemaahan. Ja katselemme todella kaunista kaupunkia vielä vähän lisää. ;-)

Woops

2 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoisen näköinen paikka.

  Minulla on Viron-matkailu jäänyt varsin vähäiseksi. Pari Tallinnan reissua ja joskus 80-luvulla loma Pärnussa. Mielessä on ollut, että olisi kiva kiertää Baltiaa. Mielelläni kuulisin tarkemmin matkareiteistä, majoituksesta ja nähtävyyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla itsekään kovin laajalti Viroa kierrelty. Meillä on majoitus tarjolla Tallinnassa ja täällä 40km päässä Pärnusta, että niillä alueilla enemmänkin ollaan oleiltu. Pätevältä vironmantkan suunnnittelusivistolta vaikuttaa http://www.visitestonia.com/fi
   Viro ainakin on niin pieni maa, että autolla ajelee sujuvasti päiväreissuja moneen suuntaan. Kannattanee siis järjestää majoitus useammaksi päivää sellaisesta paikasta, mistä ajaa moneen suuntaan näppärästi. Valtateiden ulkopuolella ajelu sinänsä on jo kokemus kun maisemat ovat kuin aikamatkaa vuosikymmeniä taaksepäin.

   Poista