tiistai 25. kesäkuuta 2013

Iloni Imedemaa

Tänään ajoimme taas Haapsaluun, jotta päästiin näkemään Iloni Imedemaa. Ilon Wikland on piirtänyt kuvat moniin Astrid Lindgrenin kirjoihin. Näimme siis tänään kuvia Katto Kassisesta, Marikista, Lotasta, Pekka Peukaloisesta ja muista. Ja ymmärsimme, miksi Haapsalun vanhakaupunki oli kuin olisi astunut Marikin tai Lotan kulisseihin. Ilon Wikland, joka edelleen elelee päälle 80-vuotiaan Ruotsissa, joutui evakoiduksi kotikaupungistaan Haapsalusta 14-vuotiaana kun tuli toinen maailmansota ja venäläiset valloittivat Eestin. Eli silloin kaikki ruotsinkieliset saivat turvapaikan Ruotsista.
Museo oli tosi mukava paikka, varsinkin kun meille useimmat Astrid Lindgrenin kirjat ovat tuttuja moneen kertaan kannesta kanteen luettuna.

Museossa ei saanut kuvata kuin ylimmässä kerroksessa sekä pihalla...jos ihanat teokset haluaa nähdä, niin paikalle pitää matkustaa. ;-)Haapsalusta ajoimme vielä Pärnuun ja My pääsi vielä kerran uimaan. Vesi oli tänään ihan mielettömän lämmintä. Ikinä ei ole missään uimahallissakaan lämpöaltaassa tai missään ole ollut niin lämmintä kuin Pärnun rantavesi tänään. Lämmin on kyllä ilmakin...


Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti