maanantai 26. joulukuuta 2011

Sealife

Joulunvietto alkaa olla lopuillaan. Jouluaattona kävimme aamupäivällä veljeni luona viemässä joululahjoja ja nauttimassa jouluaamukahvit. Aattolounaaksi nautimme perunaa, kylmäsavulohta, loimulohta, "kaviaaria", smetanaa, punasipulia ja sinappisilliä. My yllätti syömällä joka lajia, jopa pienen palan punasipulia! :-) Yritin nukuttaa Mytä päiväunille, mutta eihän sitä 4-vuotias jouluhepulissa pysty päiväunia nukkumaan. Välipalalla nautimme pipareita ja suklaata. Ystäväni eli Myn haltijakummi tuli kolmeaikoihin kyläilemään. Sitä ennen olimme kerenneet jo avaamaan ystäviltä sekä sukulaisilta saadut lahjat. Eli sitten odoteltiin tuleeko pukki vai ei. Neljän aikoihin soi ovikello ja rappukäytävästä löytyi lahjasäkki. Olivat tontut siis käyneet tuomassa sen. ;-) My pomppi ja hihkui riemuissaan. Aukaistiin sitten joulupukin lahjatkin. Kilttejä oltiin oltu ja kivoja lahjoja saatiin. Päivälliseksi söimme oliivikuorrutettua porsaansisäfileetä, perunamuussia sekä kermakastiketta. Ei siis ihan perinteisiä jouluruokia meillä, mutta perinteisiä meillä. ;-) My söi ihan valtavasti porsaanlihaa ja muussikin maistui. Yöunille My sammui jo puolikahdeksalta eli minulle ja Myn isille jäi mukavasti aikaa nauttia aattoillasta punaviinin sekä herkkujuustojen kera katsellen jouluperinne-elokuvaamme Päivä ilman sotaa. Joulupäivänä veljeni kyläili meillä aamupäivällä...ja aamu alkoi tietenkin uusilla joululahjaleluilla leikkien. Päiväunetkin My nukkui ja iltapäivällä Myn haltijakummi tuli taas meille vierailulle. Ihan kiva, että vierailijoita riitti. :-) Illansuussa kävimme vähän ulkoilemassa ja ulkoilmalla oli mukavan rauhoittava vaikutus Myhyn...

Tänään tapaninpäivänä meillä kävi Myllä leikkikaveri vierailemassa aamupäivällä. Iltapäivän vietimme Sealifessa. Ostimme meille kaikille vuosiliput, eli seuraavan vuoden ajan voidaan käydä siellä vaikka joka päivä...Mylle ainakin sopisi, sillä My rakastaa paikkaa. Vuosiliput meillä on ollut ennenkin...eli aika monta kertaa ollaan mereneläviä käytä katselemassa. Ja joka kerta My on yhtä haltioissaan! My kyseli jo kassalla Sakari-meritähden perään ja saimme kuulla, että se on kuollut munittuaan munia...että Sakari-meritähti olikin Sakariina. My on tykännyt katsella valtavaa meritähteä monella käynnillä. Uutisesta tuli Mylle mieleen enonsa kuolema ja My kertoikin siitä kassalla. Tällä kertaa My sai kokeilla Sealifessa, miltä tuntuvat ihan oikeat hain ja rauskun munat, joista on ihan oikeasti syntynyt rauskuvauva ja haivauva. Vaikuttavaa!
Iltapäivällä My keksi kotona taas kovin mymäisen idean: My maalasi pelkällä vedellä näkymättömiä kuvia mielikuvitusystävilleen Lotalle ja Harrille. Joo, Myllä on kaksi mielikuvitusystävää. Lotan My keksi jo 2-vuotiaana ja Harri tuli mukaan kuvioihin kun My oli 3-vuotias. Ja Lotta ja Harri kuulemma näkevät näkymättömät kuvat, koska ovat itsekin näkymättömiä meille muille (paitsi Mylle).


Joo...onneksi tänään oli jo tuo Sealife auki ja onneksi huomenna on taas kaupatkin sun muut auki...alkaa kotonaoleilu tältä erää riittämään. Ja lomaa on vielä viikko jäljellä. ;-)

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti