torstai 25. heinäkuuta 2013

Maailman parhaimmassa paikassa

Mitenköhän tämän postauksen aloittasi? 
On olemassa paikka, jossa vietin lapsuuteni kesät. Siellä minun oli aina hyvä olla. Myös äitini vietti siellä kesiä ollessaan lapsi. Se oli kummivanhempieni mökki.

Viimeksi kävin mökillä 18-vuotiaana. Kummivanhempani, maailman ihanimmat ihmiset, kuolivat jokunen vuosi sitten.

Eilen lähdin Myn kanssa kohti mökkiä, maailman parasta paikka. Ei siitä sen enempää, miksi juuri nyt. :)

Oli mahtava fiilis ajella tuttuja mutkia...joita tosin lapsena inhosin matkapahoinvoinnista kärsien. Perillä meitä oltiin vastassa ja voi sitä fiilistä kun soudimme veneellä kohti saarta ja mökkiä. Ja sitä, että sain viedä Myn lapsuuteni rakkaimpaan paikkaan.

Olen kertonut Mylle mökistä sekä kummivanhemmista paljon. Joten My oli innokas näkemään paikan...jännityksestä huolimatta.
'


Mökillä on maailman paras sauna, ihan oikeasti. My halusi auttaa kantamaan pesuvedet järvestä. Ihan niinkuin minä halusin auttaa lapsena.


Ja tämä se on: maailman paras sauna. Mykin totesi näin testattuaan.


Rakastan saunomista. Ja Mykin rakastaa. Tämän saunan löylyt ovat jotain, mitä sanoin ei pysty kuvailemaan. Vaikka sauna on kuuma ja vettä heitetään kunnolla, niin löyly nousee hissukseen...tuntuu, polttaa..mutta mukavasti, nostaa ihon kananlihalle ja koko ajan on hyvä hengittää. Kummisetäni lauloi aina saunassa ja yhden lauluista olen opettanut Mylle. Loput opetan myöhemmin. Kyllä, mekin laulamme saunassa kotona saunalaulun...Mutta mökkiin, saunasta pääsee järveen vilvoittelemaan. Vesi oli nyt aika viileää, mutta kävin kyllä kastautumassa. 

My kävi nukkumaan eilen aika pian saunomisen jälkeen...nukahti puoli yhdeltätoista. Me muut vielä valvoimme, grillasimme makkaraa ja juttelimme. Nukkumaan kävimme yhden jälkeen. Ennen kuin nukahdin, niin totesin, että edelleenkin tällä mökillä on vaan niin hyvä olla.


Tämän päivän puolella Mykin kävi kastautumassa järvessä...tosin vahingossa kun putosi laiturilta pestessään sitä. Onneksi ei sattunut ja vesi ei tosiaankaan ole tuossa syvää.


Ennen kotiinlähtöä piti vielä ikuistaa Myn Herra Tossavainen mökillä. ;-)Mutta arvaatkaa mikä parasta? Mökille pääsee vaikka uudestaankin. :) 
Ja My haluaakin, että isinsäkin pääsisi maailman parhaaseen saunaan.

Woops

1 kommentti:

  1. Onpa mukavaa, että sait viedä Myn itsellesi rakkaaseen paikkaan ja vielä parempaa, jos sinne pääsee uudestaankin.

    VastaaPoista