tiistai 16. heinäkuuta 2013

Tullaan ja mennään

Palasin Myn kanssa toissapäivänä kotiin Eestistä. Eilinen päivä ehdittiin olla kotona...paitsi siitäkin suurin osa meni kaupoilla. Ja tänään taas mentiin.

Ajoimme Heinolaan mökkeilemään Myn haltijakummin mökille. Ensin tapasimme Heinolassa kaupungilla ja menimme syömään Harjupaviljonkiin vohveleita. Nam! Tosi kaunis paikka ja erittäin maukkaat vohvelit. :-) Myn haltijakummin pienelle Leo-pojallekin maistuivat vohveleiden reunat. (Ja jep, Myllä on tummansinistä kynsilakkaa kynsissään...)
Ennen mökille ajamista kävimme tietenkin hakemassa ruuat sekä erityisesti grillimakkarat Heilasta.

Mökillä menoa riittikin...Myllä sekä Mimmi-koiralla. Erityisesti My tykkäsi, kun pelasi haltijakumminsa sekä minun kanssani erän krokettia. Ja pitihän Mimminkin peliin osallistua. ;-)
Grillaaminenhan on mökillä pakollista ja kolea, mutta sateeton, sää salli meille hiiligrillin käytön. My auttoi salaatinhuuhtelussa, vahti Mimmiä ja välillä Leoakin.
Ruoka maistui kaikille erinomaisesti. Mylle oli erityisen tärkeää saada istua Leon vieressä.


Mökillä kuuluu tietenkin myös saunoa ja niin teimmi mekin. Löylyt olivat mainiot ja Mykin malttoi saunoa suhteellisen pitkään.

Saunan jälkeen söimme iltapalaa vierasmökissämme. Leo oli jo mennyt nukkumaan päämökissä. My katseli tutusti ja turvallisesti Ylen lastenohjelmia iPadilta. Toista se on tekniikka kuin silloin kun itse oli Myn ikäinen ja mökillä: ei ollut sähköä, tuvan valaitsi öljylamppu, pieni mustavalkoinen telkkari toimi akulla ja ei niitä kanavia ollut kuin kaksi...


Äsken luin Mylle iltasadun ja uni tuli todella nopeaan...ei mikään ihme kun melkein kuusi tuntia juoksi putkeen pitkin pihamaata. :-)

Tältä reissulta palaammekin kotiin jo huomenna...ja täytyy kyllä kotimatkalla pysähtyä vielä Heilaan ostamaan makkaraa. Nam!

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti