sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Harvinainen viikonloppu

Perjantaina Myn vaari haki Myn päiväkodista suoraan luokseen kahdeksi yöksi eli meillä Myn vanhemmilla on ollut harvinaista vapaa-aikaa. :-)

Perjantai-iltana vietimme iltaa ystävien kesken syöden, juoden, hengaillen ja lautapeliä pelaten. Ihanaa!

Eilinen päivä sujui rennosti. Aamupäivällä kävimme naapurissa syömässä brunssin aikuisten kesken. Lähikaupassa kävimme pikaisesti ja loppu päivä meni kotosalla rentoutuen, kahden kesken ellei mäyräkoiriamme lasketa. Illalla herkuttelimme maailman taivaallisinta ruokaa leffaa katsellen. Tuo ruoka on niin taivaallisen makuista, että kerrotaanpa ohje muillekin.

Bistecchine alla cacciatora

30 g kuivattuja sieniä
vettä sienten liottamiseen
n. 3 dl lihalientä (fondista)
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 naudan ulkofileepihviä á 200g
hiukan vehnäjauhoja
1 dl punaviiniä
1 tlk kokonaisina säilöttyjä tomaatteja
suolaa ja pippuria

Kiehauta kattilassa tilkka vettä, nosta sivuun ja pane kuivatut sienet veteen turpoamaan. 

Ota säilötyt tomaatit tölkistä ja hienonna ne, lientä ei tarvita.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja ruskista kevyesti laakeassa padassa kuumennetussa oliiviöljyssä. Jauhota pihvit kevyesti vehnäjauhoilla ja ruskista ne padassa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Lisää pataan viini ja lihaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää tomaatit ja sienet, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä, kannen alla, välillä sekoittaen noin tunnin. 

Tarjoile punaviinin ja ciabatta leivän kanssa. Eli ruuan liemi maistuu ja hupenee kulhosta uittaen leipäpalaa liemessä... ;-)

Suolaa ja pippuria olemme käyttäneet 1/2 tl kumpaakin. Tällä kertaa sieninä oli mustia torvisieniä ja suppilovahveroita, maku oli taivaallinen. Punaviiniä toimii esimerkiksi italialainen Capitel San Rocco Ripasso.

Melko yksinkertaista, mutta todellakin taivaallisen makuista!

Ja tänään nukuimme aamulla pitkään, nautimme herkkuaamupalan kotona ja ehdimme käydä kirpputorillakin ennen kuin My tuli kotiin puoli kahdentoista aikoihin. Todella virkistävää saada välillä "vapaa viikonloppu", mutta ihanaa on ollut myös tämä iltapäivä kun My on taas täällä leikkeineen, lauluineen ja nauruineen. 

Myn viikonloppu vaarilla oli sujunut hyvin. Ei My kaukana ollut, parin kilometrin päässä. Mylle piti tulla seuraksi viikonlopuksi Suomeen Myn serkkupuoli Eestistä, mutta aikatauluongelmien takia Suomeen tuli vain Myn vaarin vaimo eli Myn vana. No, My on nähnyt vanan viimeksi elokuussa, joten iloinen My oli jokatapauksessa. My on siis saanut kahden aikuisen huomion koko ajan, eipä My muuta toivoisikaan. Välillä herkkuruokia, mm. lauantaiaamuna kun My soitti minulle, tärkein asia oli kertoa, että oli saanut aamupalaksi kananmunaa, tomaattia ja kurkkua. Lauantaina My oli käynyt vaarin ja vanan kanssa kierrätyskeskuksesta ja sieltä oli löytynyt vhs-aarteita. Niitä My olikin nyt viikonloppuna katsellut, mm. Lumikkia ja videokasetit viedään kesäksi vaarin mökille Eestiin katseltavaksi. Yötkin My oli nukkunut hyvin ja tuli siis tänään kotiin iloisena, tietenkin ensimmäiseksi äidin syliin hypäten.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti