maanantai 1. huhtikuuta 2013

Provencenpataa

Eilen kokattiin päivälliseksi Provencen lihapataa pitkästä aikaa. Ohje on yksi lemppareistani ja maistuu myös Mylle. Myn kommentit eilen padan hautuessa olivat "Oi, miten ihana tuoksu!" ja syödessä "Mmm, taivaallisen hyvää!"


Eli ohje:

n.500g naudan paistia
5rkl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
4rkl oliiviöljyä
6-10 salottisipulia
6 valkosipulinkynttä murskattuna
5 porkkanaa
200g herkkusieniä
12cl punaviiniä (esim. Vallis Queyras)
3dl lihalientä fondista
3tl provencen mausteseosta
Ja lisukkeeksi patonkia sekä brie-juustoa.

Kuori porkkanat ja viipaloi. Viipaloi herkkusienet. Kuori salottisipulit. Paloittele liha ja kierittele suolalla sekä mustapippurilla maustetuissa jauhoissa (noin 1tl kumpaakin). Paista lihat padassa oliiviöljyssä ja lisää joukkoon porkkanat, herkkusienet, salottisipulit sekä murskatut valkosipulinkynnet. Lisää lihaliemi, punaviini sekä mausteseos. Anna hautoa miedolla lämmöllä padassa 3 tuntia välillä sekoittaen. Tarjoile patongin sekä brie-juuston kanssa.
Riippuen syöjien määrästä aineksia voi lisäillä makunsa mukaan. Me tuhottiin kolmistaa tuo pata mäyräkoirien avustuksella, koska oli NIIIIIN hyvää.



Että Kepposka voi sitten lähteä padanostoon... ;-)

Woops

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta. Ohjekin alkoi heti tuntua hyvältä, kun selvisi, että sipulin vain kuoritaan :)

    Pitänee vissiin lähteä patakaupoille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne sipulit hajoo ihan itestään kolmessa tunnissa tuonne pataan ja sienetkin kutistuu lähes olemattomiin eli nekin saa pilkkoa aika huolettomasti reiluiksi paloiksi. ;-)

      Poista