lauantai 1. lokakuuta 2011

Prinsessa

Tänään oli juhlapäivä! My oli kutsuttu naapuritalon pojan naamiassynttäreille ja eipä tarvinnut paljoa arvailla, miten My halusi pukeutua: PRINSESSAKSI!

Aamupäivällä vein Myn kampaajalle. Hiusten latvoja tasoitettiin vähän ja kampaaja teki Mylle kampauksen juhlia varten. My itse toivoi ranskalaisenletin kiertämään päänympäri. Kampaaja olisi laittanut letin pään ohimolle nipsulla ja korostanut Myn kiharoita, mutta My halusi letinpään jäävän roikkumaan...ja asian My ilmaisi näin: "Minä haluan että se letti jää roikkumaan. Minä olen asiakas ja asiakas on aina oikeassa. Kampaajat ei tiedä mitään." Juu...siinä sitten äitinä selitin, että tämä pieni pakkaus on ollut sanavalmis siitä lähtien kun oppi puhumaan lauseita vuoden ja kahden kuukauden ikäisenä ja siitä lähtien asiaa sekä mielipiteitä on riittänyt. No, kampaajalla oli naurussa pidättämistä tämän päivän sanavalmiin pienen asiakkaansa kanssa. Kimallettakin hiuksiin laitettiin sekä ihan hiuslakkaakin ja My oli tyytyväinen.

Päälle juhliin My halusi pukea Ruususen mekon. Ja prinsessalla piti olla tietenkin paljon koruja eli kaulakoru, sormus, rannerenkaita sekä taikasauva. Kynsiin laitoin Mylle vaaleanpunaista kynsilakkaa ja huuliin vielä juuri ennen lähtöä vaaleanpunaista huulikiiltoa. Ja tietenkin myös Myn omaa hajuvettä...







Ja sitten vähän muutakin. Aamupäivällä kerkesin myös kokkaamaan jättikattilallisen jauhelihakastiketta makaronin kaveriksi. Ohje on itse kehittelemäni. Tästä tulee siis nelisen litraa kastiketta. Tämä kestää loistavasti pakastamista eli tästä satsista tuli meille lounasta tälle päivälle sekä pakkaseen valmiita kerta-annoksia kastiketta sekä makaronia viidelle kerralle. Olen joskus aikaisemminkin maininnut, että kokkaan mielellään suuria satseja kerrallaan ja pakastan valmiita annoksia...niin ei tarvitse välttämättä viikonloppuna kokota mitään, jos ottaa ruuat pakkasesta.

Eli ohje:
1/2-1 dl oliiviöljyä
3 sipulia
n.6 varsisellerin vartta
6-9 porkkanaa
1200g nauta-sikajauhelihaa
6 rkl valkoista balsamicoa
2tl rosmariinia
2tl basilikaa
1tl mustapippuria
1tl chiliä
3 tl suolaa
3tlk tomaattimurskaa

Lisukkeeksi makaronia tai spagettia sekä juustoraastetta.

Hienonna sipulit, sellerinvarret ja porkkanat erittäin hienoksi. (Itse käytän monitoimikonetta silppuamiseen.)
Kaada oliiviöljy kattilaan (niin, että pohja peittyy reilusti) ja paista hienonnettuja sipuleita, varsiselleriä ja porkkanoita hetken aikaa. Lisää jauheliha joukkoon ja paista koko ajan sekoittaen kunnes jauheliha on kypsää.
Lisää joukkoon valkoinen balsamico, rosmariini, basilika, mustapippuri, chili sekä suola ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä tomaattimurska.
Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin tunti.

Tarjoa spagetin tai makaronin sekä juustoraasteen kanssa. Nam!

Tämä on yksi minun lemppareitani arkiruuistamme.



Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti