maanantai 4. maaliskuuta 2013

4.3 tai melkein Myn päiväkirjoista


Myn syntymästä lähtien vuoteen 2010 saakka kirjoitin silloisille kotisivuillemme eräänlaista päiväkirjaa Myn touhuista ja arjestamme. Ajattelin, että voisin silloin tällöin kaivella kotisivuiltammme tekstejä blogiin. ;-)

4.3.2007


Ensimmäistä kertaa ulkoilemaan! Ulkona oli puoliaurinkoinen keli ja plusasteita. My nukkui tyytyväisenä vaunuissa kun äiti työnsi ja isä piteli Rosan ja Ronjan talutushihnoja. Puolisen tuntia kesti lenkkimme. Illalla irtosi napatynkä.


4.3.2008

Varttia yli viisi herättiin...My nukkui yön tosi levottomasti, joten melkoisen väsyneitä oltiin. My kävikin aamupäiväunille jo puoli kahdeksalta ja nukkui yhdeksään (kun äiti herätteli). My ja äiti lähtivätkin sitten saman tien kävellen uudelle asunnolle laittelemaan paikoilleen jo niitä kamppeita, mitä eilen illalla kerettiin viemään. My haahelsi ympäriinsä asunnossa. Hirmuisen kivaa oli riekkua eteisen peililiukuovien edessä ja peilailla itseään. Mukavaa Mystä oli myös silputa mainoslehtisiä. Ja tosi hauskaa oli kontata kiinni moppia, jolla äiti yritti pyyhkiä vähän lattioita. Kotiin lähdettiin kymmenen jälkeen ja jäätiin vielä pulkkailemaan kun sattui olemaan lunta ulkona. Yhdentoista aikoihin äiti My lounastivat, isi viipyi edelleenkin yliopistolla, jonne oli lähtenyt jo ennen yhdeksää. Mainiosti maistuikin Mylle ruoka kaiken toheltamisen jälkeen...ja sitten päiväunet, joille my kävi jo kahdeltatoista. Iltapäivällä My leikki brio-junaradalla. Äiti lauloi Pienen pientä veturia, ja My fiksusti keräsi äidille kaikki veturit. Illalla käytiin taas uudella asunnolla ja Rosa sekä Ronjakin pääsivät tällä kertaa mukaan. Myn eläintarha-duplot kuskattiin jo mukaan, joten My leikki niillä sekä tutkiskeli paikkoja kun äiti ja isi laittoivat lamppuja kattoon sun muuta. Rosa ja Ronja olivat vähän ihmeissään paikasta ja alkuriehumisen jälkeen, johon Mykin osallistui, tyytyivät lötköilemään asunnon toistaiseksi ainoalla matolla eli eteisen kuramatolla. Kotiin tultiin vähän ennen seitsemää. Syötiin kaikki yhdessä iltapalaa ja sen jälkeen saunottiin. My halusi tänään saunassa ihan ylälauteelle ja olikin tosi tyytyväinen istuskellessaan äidin sylissä...sekä vaati tiheästi lisää löylyä sanomalla "löy" sekä osoittamalla samalla löylykauhaa sekä kiuasta. Saunan jälkeen My vielä polskutteli kylvyssä. Äiti puki Mylle yökamppeet. Harjattiin taas hiuksetkin (kuten joka ilta) ja My osaa jo itsekin vähän harjata. Sitten vielä luettiin kirjoja sekä leikittiin vähän ennen iltasatuja ja iltamaitoa. Isikin innostui jonglööraamaan Myn synttärilahjaksi saaduilla palloilla ja sepäs vasta olikin Myn mielestä hauskaa. Äiti hoisi nukuttamisen ja My nukahti rauhallisesti vähän jälkeen puoli yhdeksän.


3.3.2009

Yö oli niin levoton, että äiti ei nukkunut käytännössä kuin pari tuntia. My havahtui huutelemaan äitiä puoli kahdelta, puoli kolmelta ja puoli neljältä. Parilla ensimmäisellä kerralla meni vartti nukuttaa My uudestaan. Puoli neljän heräämisen jälkeen äiti sai Myn jatkamaan uniaan vasta vähän yli viisi. Puoli kahdeksalta My sitten heräsi ihan väsynä. My kerkesi juuri ja juuri näkemään isin, joka lähti koko päiväksi Tampereelle. My ja äiti saivat aamupalan syötyä sekä aamupesut tehtyä yhdeksäksi. My oli tosi väsyn oloinen, joten äiti ajatteli, että My ei taida jaksaa ulkoilla. Joten äiti lähti Myn kanssa autolla Helsinkiin musiikkiliikkeeseen. Menomatka olikin melkoista konserttia kun My joka yleensä nauttii autoilusta, huusi ja itki valittaen vaikka mitä. Muusiikkiliikkeessä My rauhoittui, mutta paluumatka alkoi samanlaisena kuin menomatkakin kunnes My aika pian nukahti. Kotiin tullessa My oli ihan sylikamaa; hyvä että äiti sai lounaat lämmitettyä. Varmuuden varalta äiti varasi Mylle iltapäiväksi ajan korvalääkäriltä ja antoi Panadolia, koska My tuntui kuumeiselta sekä itki "ai ai sattuu". Päiväunille äiti nukutti Mytä puolitoista tuntia ja My nukahti vasta lähempänä puoli kahta. Ja kolmelta äidin oli pakko herättää My, jotta kerettäisiin lääkäriin. Myllä on korvatulehdus kuten äiti arvailikin, tosin toistaiseksi virusperäinen, joten särkylääkkeellä hoidetaan. Lääkärireissulta kerettiin kotiin viiden jälkeen ja pian isikin tuli kotiin. My jaksoi leikkiä ja touhottaa isin kanssa ja kahdeksalta syötiin iltapalaa. Isi alkoi nukuttaa Mytä puoli yhdeksältä ja nukahtamiseen meni taas tunnin verran.


3.3.2010

Jo viime viikko meni Myllä enimmäkseen flunssaa potiessa. Sinänsä kurja kun oli äidin ja Myn yhteinen talviloma, mutta onneksi saatiin käytyä äiti ja My kahdestaan uimassa sekä Sealifessa kuten oli suunniteltu. Viime viikolla jouduttiin käymään pari kertaa lääkärissäkin...eli My pääsi lääkärin jälkeen Arnold'siin vaaleanpunaiselle donitsille, joten jotain kivaa ja erilaista niissäkin reissuissa oli. :-) My on edelleenkin kipeänä, eilen nousi kuume uudestaan antibioottikuurista huolimatta, joten eilen illalla käytiin siis taas lääkärissä. My oli tosi reppana, mutta selviytyi lääkärireissusta tosi urheasti vaikka joutui kestämään elämänsä ensimmäisen verikokeen käsivarresta sekä röntgenkuvauksen. Kaikki oli kuitenkin tutkimuksissa hyvin, eli Myllä on tosi sitkeä virus. Maanantain ja tiistain My oli päiväkodissa, mutta nyt lepäillään kotona ainakin pari päivää. Tänään My siis nukkui aamulla lähes kahdeksaan nukahdettuaan puoli kymmeneltä...äiti tosin sai käydä Myn vieressä yön aikana kolme kertaa ja isi kaksi kertaa. Aamupala ei oikein maistunut Mylle, hetken aikaa My jaksoi leikkiä itsekseen omassa huoneessaan, mutta rupesi sitten väsähtämään. Joten äiti puki Myn rattaisiin ja lähdettiin postiin sekä lenkittämään mäyriäisiä. Ja My nukkuikin lähes koko matkan rattaissa. Taisi olla helpompi hengittää viileässä ilmassa mukavan lämpimästi puettuna rattaisssa pötkötellen. Lenkin jälkeen My olisi vissiin halunnut leikkiä, mutta ei jaksanutkaan ja sai pienehkön hepulin...taisi myös nälkä vaivata. Lounaaksi syötiinkin tilauspitsaa sekä mansikkamehua. Ei My paljoa syönyt, mutta sentään jotain samalla kun sai katsella Muumeja DVD:ltä. Varttia vaille yksi äiti sai nukutettua Myn päiväunille ja uni maistuikin lähes kolmeen. Välipala ei oikein maistunut Mylle, vaikka My sai jäätelöannoksen. Sitten My katseli äidin kanssa sohvalla DVD:tä. Neljän jälkeen saapui vaari kylään ja vanhemmat lähtivät pariksi tunniksi asioille. My oli leikkinyt vaarin kanssa ihan hyväntuulisena, mutta ei ollut halunnut syödä. Niinpä Mylle maistuikin iltapala kohtuullisen hyvin ja kylpyyn mentiin vasta syömisen jälkeen. Kahdeksan jälkeen isi alkoi nukuttamaan Mytä...ja siinä menikin taas melkoisen pitkään kun My sai täyden hepulin heti alkuunsa eikä sadunlukemisestakan tullut mitään.Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti