sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sunnuntain sepostuksia

Viime viikonloppu meni juhlahulinassa kun juhlittiin 6-vuotiastamme sukulaisten sekä ystävien voimin. Ensin paikalle saapui aikuisia vieraita jo puolilta päivin. Tarjoilussa koitin päästä mahdollisimman helpolla. Aikuisvieraille tein täytekakun ja lapsivieraille tarjosin jäätelökakkua. Olipa yksi lapsivieras ihan odottanut, että saisikohan Myn synttäreillä tänänkin vuonna jäätelökakkua...Lisäksi oli vegaanisia vohveleita, keksejä sekä vaahtokarkkia. Nam!Viikko menikin sitten taas nopeaan. Itse olen ollut keskiviikosta lähtien ilmeisestikin (omadiagnoosi) kurkunpääntulehduksessa ja eilisestä lähtien on ollut ääni kateissa. Minä siis olen ollut tänä viikonloppuna harvinaisen hiljaa.

Tänään aamupäivällä pelattiin yhdessä koko perhe Myn syntymäpäivälahjaksi saamaa Ronja Ryövärintytär lautapeliä. Tosi kiva peli! :-)


Sitten My kokkasi isinsä kanssa lounaan. Meillä on uusi Mylle maistuva pastaohje, nopeaa ja helppoa.

Eli Jauheliha-herkkusienipasta, johon tulee

400g naudan paistijauhelihaa
200g herkkusieniä
1 sipuli
1rkl ruokaöljyä
4dl lihalientä fondista
1prk tomaattipyreetä
ripaus suolaa ja mustapippuria
persiljaa
sekä 150g nauhapastaa

Ensin paistellaan viipaloidut sienet kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Sitten sekaan lisätään öljy ja sipulit. Kun sipulit ovat kevyesti kuullottuneet, lisätään jauheliha ja paistetaan kypsäksi. Sitten joukkoon lihaliemi, tomaattipyree sekä mausteet ja annetaan hautua pastan kiehumisen ajan. Ja päälle ripotellaan tarjoiltaessa persiljaa.


My paistoi sienet ja hienonsi persiljan sekä hämmenteli. :-)

Iltapäivällä My kävi ystävänsä luona leikkimässä pari tuntia. Ja My-vapaan ajan me vanhemmat käytimme viettämällä laatuaikaa automme Punkun kanssa. Punkku pääsi pesulle, sai tankkinsa täyteen sekä tuulilasinpesunestettäkin 5 litraa säiliöönsä. :-)
Meillä siis autoilla on nimet ja autot ovat aina Citikoita. Tällä hetkellä on vain yksi eli Punkku. Ensimmäisemme oli Santtu, sitten tuli Ferkku ja molemmat olivat isoja citikoita hydraulijousituksella kuten nykyinen Punkkukin...on vaan niin mukavaa kyytiä. Noiden perheautojen lisäksi minulla on ollut rättisitikka Roslin, josta luovuin ajanpuutteen sekä remppatilojen puutteen takia, sekä talviauto Minttu. 

Ja tämä siis on Punkku puhtaana ja massu täynnä. :-)Woops

1 kommentti: