lauantai 16. maaliskuuta 2013

Sam-Pe-Ri

Otsikko ja sen tarina:
Lähdettiin tänään lounaan jälkeen liikenteeseen. Ensin käytiin Kierrätyskeskuksessa ja seuraavaksi ajettiin Tikkurilaan Konttiin. Käännyttiin parkkihalliin, mutta siellä oli vähän tukosta ajattelemattoman autoilijan takia. Jouduttiin siis odottelemaan hetki ennen kuin päästiin ajamaan auto parkkiruutuun. Ei, samperi ei päässyt meidän suusta törpön autoilijan aiheuttamana. Takapenkiltä nimittäin siinä paikoillamme odotellessa kuului: "Sss P Rrrr.....Ssss....samperi. Sam-pe-ri. Hei äiti, isi, lukeeko tossa samperi?" Siis mitä? My osoitti parkkiruudun kohdalla olevaa kylttiä, jossa luki "varattu SPR". My on kovin kiinnostunut kirjaimista ja lukemisesta. Lukee joitain helppoja sanoja ja miettii ääneen, miten sanat kirjoitetaan. Kirjoitusasua miettiessä My usein jättää vielä vokaalit pois ja hahmottaa sanan konsonantit. Joten Myn lukutaidoilla SPR=samperi. Oikeesti, kyllä nauratti! :-) 
Konttihan on siis Suomen punaisenristin kierrätysmyymälä.

Kontista jatkettiin matkaa Biltemaan, missä kävin ostoksilla töihini liittyen ja nappasin samalla Mylle tynnyrillisen dinosauruksia. Ja My, joka odotti isinsä kanssa autossa, ilahtui dinoista. My tunnistaa todella monia dinosauruksia ja on kiinnostunut niistä.

Kävimme vielä Jumbossakin ja herkuttelimme välipalaksi jäätelöä. Mylle löytyi myös jotain kevät- ja kesävaatetöydennystä.

Kotiin saavuttuamme pelasimme yhdessä lautapeliä. Tällä kertaa Peppi ja merirosvot-peliä, jonka löysin hiljattain Huutonetistä. Huutonetissä on muuten aika paljon kivoja lautapelejä ihan mukavaan hintaan. Onneksi My voitti...häviämistä kun pitää vielä vähän harjoitella, mutta niin se taitaa olla vielä monilla Myn ikäisillä...

Pelin jälkeen My innostui tutkimaan uusia dinosauruksia. Kirjasta oli kiva vertailla, mitä lajeja dinot ovat. Ja kun kaikki oli tunnistettu, My leikki pitkän leikin dinoilla. :-)Woops

1 kommentti: