lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäisvapailla

Ihanaa, useampi päivä vapaata! My aloitti "vapaalla" olon jo torstaina kun ei mennyt päiväkotiin, vaan tuli minun mukaani töihin. 

Eilen oli siis pitkä perjantai...Myllä oli leikkipäivä. Aamupäivällä My oli naapurissa ystävänsä Emman kanssa leikkimässä, lounaan jälkeen My meni mymmylleen leikkimään ja vielä loppuiltapäivästä My käväisi naapurissa Emman kanssa leikkimässä. Ja me vanhemmat...meillä oli siivouspäivä. Todella siivottiin...eli oikeastaan tehtiin joulusiivous, viime joululta. Joulusiivous jäi väliin viime jouluna, koska lokakuun lopussa kuolleen pikkuveljeni kuoleman käsittely vei niin paljon voimiamme. Joten kai tämän voi tulkita positiiviseksi merkiksi, että viime joulun siivous tuli tehtyä nyt pääsiäisenä. :-)

Eilen illalla katsottiin koko perhe yhdessä elokuvaa Pentujengi ja aavekoira. My on tykännyt Pentujengi-elokuvista viime aikoina. Tuo eilinen halloween-aiheinen elokuva mystisine velhoineen sekä tapahtumineen vaan oli Myn mielestä aika jännä...niin jännä, että viime yön My halusi nukkua minun kainalossani.

Myn päivä alkoi siis tänään sillä, että My heräili kuuden aikoihin aamulla kainalostani. Samantien My vaihtoi jo päivävaatteet päälleen ja alkoi askartelemaan pääsiäiskortteja. Hohhoijaa...itsellä ei kyllä riitä virtaa moiseen noin aikaiseen aamusta...no, me vanhemmat saimme kahvin avulla vähitellen silmät auki sillä aikaa kun My askarteli.


Aamupalan jälkeen kokkailimme Myn isin kanssa lounaamme tulille eli hautumaan. Kreikkalainen lihapata on melkoisen maukasta, joten tässäpä ohje muillekin:

600g lampaanpaistia
oliiviöljyä
1prk tomaattipyreetä
1-2 chiliä (mietoa)
5 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
3 varsisellerin vartta
1/2 tl mustapippuria
1 vihreä paprika
4dl lihalientä fondista
2tl hunajaa
2 tomaattia
1dl vihreitä oliiveja
200g fetajuustoa

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa kahtia. Viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa varsisellerin varret pieniksi paloiksi.
Kuumenna öljy padassa (valurautapata paras), lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä. 
Lisää pataan sipulit, valkosipulit, sellerit ja chili. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki ja kaada päälle lihaliemi sekä hunaja. Anna hautua miedolla lämmöllä puolitoista tuntia.
Paloittele sitten paprika ja lisää joukkoon. Jatka miedolla lämmöllä hauduttamista kolmisen varttia.
Lopuksi kun pata on hautunut reilun pari tuntia, lohko tomaatit ja lisää pataan siis tomaatit, oliivit sekä murustettu feta. Älä enää hauduta tai kypsennä, anna vain viimeksi lisättyjen vähän lämmetä.
Ja herkuttele sitten vaikka patonkiviipaleiden kanssa. :-)

Pataruokamme hautuessa kävimme koko porukka yhdessä lenkillä. Matkalla pysähdyttiin perinteisesti katselemaan, olisiko paikallisessa vaatekaupassa näyteikkunassa prinsessahepeneitä. Ja paikallisessa kukkakaupassa oli pääsiäisen kunniaksi ihania pieniä tipuja, joita kävimme katsomassa. 



Lenkin lopulla My oli onnellinen, kun sai ihan itse taluttaa Ronja-koiraamme.


Yhdentoista aikoihin söimme lounasta. Kyllä oli herkkua Kreikkalainen lihapatamme...ja liha NIIN pehmeää kunnon hautumisen jälkeen.
Hyvä ruoka, parempi mieli...


Lounaan jälkeen lähdimme kohti Espoota. Eli kyläilemään Myn haltijakummin luokse. Ja matkanvarrella pysähdyimme Selloon hakemaan Polarn o. Pyretistä meille varatut limenväriset legginsit...sekä vähän muutakin...Kyläilyreissulle piti tietenkin laittaa torstaina Po.P:ltä ostettu uusi mekko, jota My onkin pitänyt joka päivä sitten torstain kun mekko ostettiin.
Eli poseerausta Sellossa...


Sellossa piipahtamisen jälkeen siis matka jatkui Myn haltijakummille. Mytä vähän jännitti...ja vähän enemmänkin...kun ei oltukaan vielä vierailtu Anun uudessa kodissa. Ja jännitti Mytä sekin, että onkohan Anun maha jo ihan valtava kun siellä kasvaa vauva. Anun nähdessämme My kuiskasi minulle, että "ei se niin pullea ole". Samalla vierailulla veimme Anulle Myn kirpputoreilta valkkaamia vauvanvaatteita. Anu oli käynyt ostamassa meille herkkujäätelöä, NAM! Juu, vauhtia riitti vierailulla kun My ja vuoden vanha Mimmi koira villitsivät toisiansa. Jetti koira sen sijaan osasi olla jo ylväästi ja arvokkaasti. :-)


Paluumatkalla My nukahti autoon ja nukkui reilun puoli tuntia. Näin ollen virtaa taas riitti...esimerkiksi kevään ensimmäiseen polkupyöräilyyn päivällisen jälkeen.


Tässä vaiheessa iltaa olemme saunoneet ja kohta syödään iltapalaa. My on erittäin virkeä...me vanhemmat taas jo ihan luppasilmiä. Hyvä yhdistelmä. Saas nähdä, kuinka pitkään My tänä iltana lauleskelee nukuttuaan päikkäreitä neljän jälkeen iltapäivällä, My kun ei sinänsä enää tarvitse päiväunia.

Ja huomenna aamulla My takuuvarmasti herää TODELLA aikaisin, koska odottaa kovasti pääsiäispupun vierailua. Pääsiäispupuhan vierailee ensi yön aikana tuoden suklaamunia sängynviereen jätettyyn pipoon. Ja Myhän siis laittoi pipon (eli tällä kertaa pyöräilykypärän) sänkynsä viereen tänään jo aamulla kuudelta...

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti