torstai 25. elokuuta 2011

Päiväunien ihmeellinen vaikutus

Meillä on ollut aika isokin ongelma kesän jälkeen: My ei ole nukkunut päiväkodissa päiväunia. Kotiin tullessa My on ollut niin väsynyt, että ei ole jaksanut tehdä yhtään mitään. Kiukun määrä on myös ollut ihan uskomatonta. Viikonloppuisin kotona kun My on nukkunut päiväunet, hän on ollut kuin eri tyttö iltapäivisin ja iltaisin.

Tällä viikolla olen puhunut Myn päiväkodissa, että My täytyy saada nukahtamaan. Tiedän, että se ei aina ole helppo tehtävä. Ja tiedän, että ovat kyllä tähän mennessä käyttäneet melkoisesti resursseja siihen, että My on nukkunut päiväunet vielä tähän kesään asti. Kai nyt oli ajatus, että My pärjäisi ilmankin päiväunia kun on isojen puolella...eikä ole nukahtanut. Konsteja on mietitty ja tänään My meni päiväunille takaisin pienten puolelle tuttuun ja turvalliseen...ja oli nukkunut! :-)

Tänään iltapäivä olikin sitten ihan erilainen, aivan ihana. My jaksoi leikkiä, käydä kaupassa sekä touhuta vielä pari tuntia pihalla kavereidensa kanssa. Eikä yhtään kiukkua tai raivoa.

My siis tarvitsee päiväunet. Minä en halua hakea hoidosta väsynyttä lasta, joka ei jaksa hoitopäivän jälkeen kuin tuijottaa telkkarista lastenohjelmia ja meinaa nukahtaa pystyyn...ja jota pidetään väkisin hereillä iltakahdeksaan, jotta ei heräisi aamulla viideltä. Minä haluan hakea hoidosta iloisen ja virkeän lapsen, jonka kanssa voin vielä leikkiä ja puuhailla, jutella päivän tapahtumista, olla ilman kiukkua. Minua ei haittaa, että My menee sitten illalla vähän myöhemmin nukkumaan...eikä My paljon myöhemmin mene nukkumaan vaikka olisi nukkunut päikkärit.

Riittävä uni ja lepo on monella tapaa tärkeää lapselle. Uni ja lepo edistää lapsen terveyttä ja kasvua. Uni on tärkeää aivojen toiminnalle, sillä se tekee mahdolliseksi uuden oppimisen ja opitun muistiin painumisen. Unen aikana erittyy kasvuun tarvittavaa hormonia. Myös lapsen tunne-elämän kannalta uni on tärkeää, sillä lapsi käsittelee unessa vaikeita asioita ja pelkojaan. Hyvä uni edistää lapsen luovuutta sekä vaikuttaa keskittymiskykyyn ja mielialaan. Tämä ja hyvää tietoa hyvään uneen löytyy MLL:n sivuilta

Ja tämä sitten ei liity enää otsikkoon...järjestin Mylle aamulla tilaisuuden saada ihana prinsessa-kampaus. Itse en osaa ranskalaistalettiä tehdä...eikä Myn kärsivällisyys riitä siihen, että harjoittelisin. Joten tänään My käväisi aamulla työpaikallani ja työkaverini teki Mylle päänympäriranskiksen. My tykkäsi, lettiä ei saanut avata nyt illallakaan nukkumaanmennessä. :-)Hyviä unia!
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti