lauantai 27. heinäkuuta 2013

Täytyyhän Suomelinnassa käydä

Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin täytyyhän Suomenlinnassa käydä ainakin kerran kesässä. Me päätimme lähteä hellettä pakoon Suomelinnaan...siellä kun kuitenkin on edes vähän viileämpää. ;-)

Evässalaatin eli Myn lempparin, kanasalaatin, teimme valmiiksi jo eilen illalla. Tänään sitten vaan herättiin, pakattiin ja lähdettiin.

Matkalla My viihtyi kun isinsä kyseli "koulutehtäviä" Myn pyynnöstä. My osaa kyllä ihan käsittämättömän hyvin yhteen- ja vähenneslaskua, helppoja kertolaskuja sekä ensimmäistä kertaa vähän jakolaskujakin. Ihan käsittämätön tapaus...kyllä minä vaan muistan hikisenä miettineeni plussia ja miinuksia vasta koulussa...My on vasta menossa eskariin ja lukee, laskee sekä tietää vaikka mitä.


Suomenlinnassa kävelimme vähitellen kohti Kustaanmiekkaa.


Eväitä eli lounastamme pysähdyimme syömään näihin maisemiin. Huomatkaa vielä tässä vaiheessa erittäin kirkas sininen taivas.


Lounaan jälkeen jaksoi lähteä koluamaan luolia, ne on Myn mielestä tosi jänniä ja mielenkiintoisia.

Yhtäkkiä merelle alkoi ilmestyä sumua. 


Ja se sumu oli tosi sakea. Näettekö purjeveneen ihan rannan lähellä?Sumun aikan oli todella kuuma. Ja melkein yhtä nopeasti kuin sumu tulikin niin se hävisikin.

Kuumuus kävi kyllä voimille, vaikka kaikki joimme reilusti vettä. Takaisin päin Kustaanmiekasta kävelimme pysähtyen useamman kerran lepäämään. Ja Vesikko-sukellusvenettäkin kävimme ihmettelemässä ihan sisältä asti.Viisi tuntia vierähti Suomelinnassa nopeaan. Palatessamme My sai vielä syödä lemppareitaan belgialaisiavohveleita kauppatorilla. Kävimme myös Kiseleffin talossa saunakaupassa ostoksilla. Sekä lemppariteekaupassamme Chayassa ostamassa vähän lisää herkullisia haudutettavia.

Kyllä tuntuu jaloissa, että on tänään kävellyt.

Woops

2 kommenttia:

  1. Suomenlinnan reissu kyllä kuuluu kesään. Itse vaan mietin, että missä välissä ehtisimme. Loma on nimittäin päivää vaille loppu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan noita kesäisiä viikonloppuja vielä edessä vaikka lomaa ei olisikaan. Myn isihän on ollut jo muutaman viikon töissä, mutta näin lauantaina päästiin kaikki "lomailemaan".

      Poista