sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kaiken maailman lapset ja paljon muuta

Tänään nukuttiin puoli seitsemään ja kun on My kyseessä, niin siitä voi olla jo tyytyväinen. Kahdeksan jälkeen kaikki kolme taaperoani olivat jo melkein valmiina lähtemään lenkille.


Eli lähdimme koko perhe lenkkeilyttämään mäyräkoiriamme Rosaa ja Ronjaa. My halusi polkea lenkin polkupyörällänsä eli käytännössä me vanhemmat sekä koirat melkein juoksimme lenkin pysyäksämme mukana Myn vauhdissa.


Lenkin jälkeen My jäi vielä puoleksitoista tunniksi pihalle. Ja onnistui pihalla polkupyöräillessään kaatumaan pyörällä ensimmäisen kerran. Onneksi selvittiin ihan säikähdyksellä ja My uskalsi vielä jatkaa pyöräilyä. Oli Myllä pihalla naapuritalon poikakin kaverina, joten aamupäivä oli melkoisen touhukas.

Lounaan jälkeen lähdimme Korsoon Lumoon Kaiken maailman lapset-tapahtumaan. Ja odotellessa tapahtuman alkua kävimme Lumon kirjastossa lainailemassa kirjoja. Ja huomaattehan kuvista, että My sai ensimmäistä kertaa lainata minulta ihan oikeaa huulikiillettä. ;-D

Tapahtuma alkoi kahdeltatoista. Lumon aulassa oli lapsille monenlaista puuhaa. My tykkäsi tehdä itselleen pinssin.
Puoli yhdeltä alkoi se ohjelmanumero, minkä takia nimenomaan lähdimme tapahtumaan eli Lastenorkesteri Tempon esitys. Tempoa johtaa kapellimestari Jarmo Ahvenainen, joka viime syksynä sai Vantaan kulttuuriseppä-tunnustuksen. Jarmo johtaa myös Orkesteri Apertoa, jossa itse soitan. Ja onhan sitä tullut soitettua itse useampikin vuosi lapsena ja nuorena Vantaan musiikkiopistossa Jarmon johtamissa orkestereissa. Mutta mikä on Lastenorkesteri Tempo? Lainasin pätkän yhdestä lehtiartikkelista: "Tempo-orkesteri on osa Kokonainen maailma lähiössä -hanketta, jonka tarkoituksena on edistää erilaisten ihmisten rinnakkaineloa. Orkesterin lapset on valittu Kytöpuiston ja Länsimäen kouluista, joissa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia ja sellaisia oppilaita, joilla muutoin ei olisi mahdollisuutta harrastaa musiikkia.Tempo-orkesterin juuret ovat maailmankuulussa venezuelalaisessa El Sistema -lastenorkesterissa ja sen opetusmetodeissa, joita on kehitelty edelleen Portugalissa ja muokattu vielä Vantaalle sopiviksi." Olen kuullut Jarmolta juttuja Temposta sen alusta lähtien ja tänään oli toinen konsertti, jota käytiin kuuntelemassa. Minusta on uskomatonta, miten hienosti lapset ovat oppineet soittamaan. Orkesterin idea on minusta todella hieno ja kunnioitan todella työtä, jota Jarmo sekä muut orkesterin kanssa toimivat aikuiset tekevät. Tällaista tarvittaisiin lisää!


Esityksen jälkeen ajelimme maisemareittiä kotiin, jotta My sai nukkua auton takapenkillä vartin päiväunet. Kotona My sai katsoa Barbien 12 tanssivaa prinsessaa-elokuvan ja syödä välipalaksi jäätelöannoksen.


Välipalan ja elokuvan jälkeen My piirsi kanssani itselleen paidan kangastusseilla.


Päivällisen jälkeen My lähti isänsä kanssa vielä pihalle puhaltelemaan saippuakuplia. Ja ulkoilun jälkeen My innoistui vielä soittamaan pitkästä aikaa viuluaan eli My halusi soittaa parvekkeella kukilleen. Tämä hänelle sallittiin. My kävi syksyllä viulutunneilla, mutta soittamiseen tuli totaalinen stoppi alkuvuodesta ja tunneilla käyminen laitettiin tauolle. Nyt My siis todella pitkästä aikaa halusi soittaa ja leikki samalla olevansa orkesterissa. Tässä kohtaa voinee todeta, että kiitos Tempo ja hyvä kun kävimme kuuntelemassa.


Illan lähestyessä aiomme vielä saunoa ja lauantaiseen tapaan pestään Myn hiukset. Iltapalan My saa varmaankin herkutella sohvalla ja samalla luetaan jotain kirjastosta lainattua kirjaa. My varmaan käy tänään aikaisin nukkumaan kun on nukkunut vain vartin päiväunet...sehän sopii vanhemmille, joiden olisi tarkoitus herkutella focaccia-leipää sekä katsella jotain elokuvaa illemmalla. :-D


Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti