keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

My Tukholmassa

Maanantaina lähdimme Tukholmaan eli "päivä Tukholmassa"-risteilylle. Tämä oli Myn toinen Tukholman-risteily, edellinen reissu tehtiin helmikuussa kun My täytti neljä. Kun helmikuussa viihdyttiin Junibackenilla, niin nyt kierrettiin itse kaupunkia ja paljon.
Mutta reissuun siis!Laivan kannelle oli järjestetty paljon kivaa puuhaa lapsille. Ei siis käynyt Myllä aika pitkäksi kun odoteltiin laivan lähtöä ja buffettiin pääsyä.
Ja touhuttuaan kolme varttia täysillä kannella My olikin todella nälkäinen...niin nälkäinen ettei My vissiin koskaan ole ollutkaan. Nakit ja ranskalaiset olivat Myn valinta buffetherkuista, mutta parasta oli jälkkäri eli jäätelöä ja karkkia mielinmäärin. Ja juomaksi tietenkin maitoa. (Limuista My ei välitä vielä pätkääkään ja hyvä niin.)


Sitten olikin maha täynnä ja taas jaksoi...pomppia vähän hytin ikkunalaudalla ja viihtyä laivan leikkipaikassa. Leikkipaikan kuvista huomaakin ettei My tosiaankaan pysynyt siellä hetkeäkään paikoillaan. ;-)

Yön My nukkui hyvin kunhan ensin malttoi nukahtaa. Aamupalabuffetissa My jatkoi eilistä nakkilinjaansa ja naposteli niiden seurana kaksi kananmunaa...sekä muffinsia ym... Aamupalan jälkeen My kävi kanssani laivan parfyymikaupassa ja malttoi mukavasti sekä innokkaasti tuoksutella kanssani erilaisia tuoksuja. My myös sai ensimmäisen ikioman hajuveden. Ennen Tukholmaan saapumista My kerkesi myös vielä hetken leikkimään laivan leikkipaikassa.


Kun helmikuun reissullamme viihdyimme Junibackenilla, niin tällä kertaa kiertelimme kaupunkia oikein kunnolla ja onneksi otimme Mylle rattaat mukaan. Ensimmäiseksi reissasimme T-banalla Gamla Staniin. Kävelimme ja ihmettelimme siellä päätyen kuninkaanlinnalle. Linnaa katselimme ulkoapäin...joku toinen kerta sitten sisäkierros.
Kuninkaanlinnalta kävelimme Drottninggatania pitkin "keskustaan" ja Åhlens-Cityyn ostoksille. Åhlensilta matkaan tarttui taas paljon Peppi-vaatteita, Peppi-värityskirja, Peppi-ilmapalloja (olohuoneemme on siis nyt täynnä ilmapalloja), Pikku-ukko ja Herra Tossavainen-figuurit ym...vaatteista tulee vielä ihan oma postaus.


Myn pyynnöstä kävimme Mäkkärissä syömässä ja jatkoimme sitten T-Centralenista t-banalla Östermalmstorgetille. My sai torilla jäätelöä ja kävimme myös torin viereisessä kauppahallissa ihastelemassa herkkuja.Östermalmstorgetilta kävelimme Karlaplanille. My oli ihan haltioissaan suihkulähteestä ja tykkäsi kiertää lähdettä uudestaan ja uudestaan.Karlaplanilta reissasimme taas t-banalla Gärdetiin ja takaisin satamaan. Viimeisin kuva kertoo, että hissejä emme jaksaneet odotella ja tähän tyyliin tuli mentyä melkoisen monen liukuportaan päivän aikana...Tätä kuvaa ottaessa My oli jo sitä mieltä, että "laita äiti se kamera pois".


Paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin en sitten enää kuvia räpsinyt. Kun päästiin laivalle, My nukkui päiväunet ruotsinaikaa neljästä viiteen. Unien jälkeen My halusi väritellä kanssani uutta värityskirjaa sillä aikaa kun Myn isi haki tuliaisostokset Tax Freestä. Sen jälkeen menimme Myn kanssa laivan Pubiin nauttimaan yhdet oluet...ensimmäinen kerta kun roudasimme Myn moiseen paikkaan. Kuudenaikoihin paikka oli kyllä ihan rauhallinen ja tuntui aika luksukselta saada nauttia risteilyllä yhdet oluet. Mylle olisimme ostaneet mehua, muttei My halunnut...piirteli vaan tyytyväisenä pöydän ääressä vihkoonsa. Paluumatkalla meillä oli buffet varattu vasta toiseen kattaukseen eli ruotsinaikaa 20.00. Myllä oli nakkikiintiö täynnä eli söi kylmää ja kuumaa lohta sekä leipää...Kun massut oli taas täynnä, olikin aika vetäytyä hyttiin yöunille. My olikin tosi väsynyt. Aamulla oli pakko ihan herättää My...yö jäi lyhyeksi kun siirryttiinkin takaisin suomenaikaan. Aamupalalle mentiin laivan Muumibuffettiin, joka olikin loistava konsepti. Tuli nähtyä Pikku Myy sekä Muumimamma ja kun My oli syönyt niin pääsi Hoploppimaiseen leikkipaikkaan touhuamaan ja me saimme syödä ihan rauhassa. Sitten olikin laiva satamassa ja reissu ohi.

Näin siis reissu Myn näkökulmasta,
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti