keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Uimareissu, josta jäi vakava mieli

Helteisen päivän päätteeksi päätettiin lähteä vielä illalla uimarannalle huolimatta siitä, että Myllä oli päiväkotipäivä takana ja meillä vanhemmilla työpäivät. Eli kun My oli syönyt päivällisen, huristeltiin (rättärillä tottakai) Kuusijärvelle. Itse ei mitään uimakamppeita edes otettu mukaan eli tarkoitus oli antaa Myn polskia jonkin aikaa.

Ja polskihan se My. Tämä oli siis tämän kesäkauden eka rantareissu. Alkuun My vähän aristeli, mutta pian "ui" jo käsipohjaa.


My ei siis osaa vielä uida. Itse osaan uida kohtalaisesti ja Myn isi ei ollenkaan. Ollaan mietitty, että ehdottomasti viedään My uimakouluun jossain vaiheessa, jotta oppii uimaan kunnolla.

Mutta sitten siihen, mikä teki reissusta vakavan vaikka piti olla kivaa. Ei kauan ehditty olla paikalla kun rantaan ajoi pillit ulvoen ambulanssi, perään pari paloautoa, lisää ambulansseja sekä poliiseja. Eli vedestä alettiin etsiä hukkunutta / hukkuneita. My ei näyttänyt reagoivan tapahtumiin ja jatkoi polskuttelua, mutta itsellä kyllä tuli aika vakava fiilis. Houkuteltiin My vähitellen pois vedestä ja käytiin vaihtamassa uimapuku pois sekä mentiin kauemmaksi leikkialueelle. Emme siis menneet pällistelemään vaan ihan tarkoituksella halusin Myn kauemmaksi, jottei pienen tarvitse kokea ja nähdä vakavia asioita. My kun on muutenkin sellainen, että jää pohtimaan asioita pitkään ja kokee helposti erilaisia pelkoja. Kauempana meille selvisi, että etsivät poikaa / poikia, jotka olivat sukellelleet laiturien alla. Rannalta lähdimme tietämättä oliko ketään löytynyt.
 Kotiin tullessa netistä kuitenkin löytyi helpottava uutinen: Sukellusleikki käynnisti pelastusoperaation eli pojat olivat löytyneet muualta kuin vedestä. Onneksi.

My ei tosiaan rannalla tuntunut reagoivan mitenkään. Kotimatkalla kyselin, jäikö miettimään mitään rannalta ja vastaus oli ei. My oli kuitenkin kovin mietteliään näköinen, joten kysyin sitten vielä suoraan, että jäikö miettimään ambulansseja ja paloautoja. Ja olihan My jäänyt miettimään. Onneksi tällä kertaa saatiin selitettyä tilanne niin, että oli luultu joidenkin olleen pulassa, mutta sitten ei ollutkaan mitään hätää eikä kukaan ollut hukkunut. Samalla kerrottiin, että ambulanssit ja palomiehet sekä poliisit todella tulevat heti auttamaan eikä niitä tarvitse pelätä.

Mutta PYYDÄN:
Katsokaa lapsienne ja kanssaihmistenne perään rannalla (ja siellä missä on vettä) tänä kesänä!
Meistä jompi kumpi on jatkuvasti uimataidottoman Myn vierellä vedessä ja rannalla katsotaan perään joka sekunti.
Ja vaikka olisi isompi uimataitoinenkin lapsi, niin tuskin olisi turhaa pitää jatkuvasti silmällä sitä lapsukaista.

Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti