sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Mummin mökillä

Viime maanantaista lähtien meillä on taas palailtu kesälomilta arkeen eli lomat loppuivat. Yritämme kuitenkin pitää yllä vielä kesäfiilistä. 

Perjantaina Myllä omasta mielestään olikin taas lomapäivä neljän päiväkotipäivän jälkeen, kun tuli koko päiväksi mukaani töihin. No, ehkä se on lomaa olla äidin mukana päiväkodissa kuin että olisi hoitopäivä omassa päiväkodissa...


Myn isi tuli hakemaan meidät iltapäivällä töistä Ronja-koiramme kanssa ja lähdimme samantien matkaan Uuraisille Myn mummin (eli Myn isin äidin) mökille. (Vanhempi koiramme Rosa jäi kotiin naapurimme hoidettavaksi, koska ei jaksa helteitä eikä reissaamista enää niin hyvin.) Alkumatkan My nukkui autossa, jotta jaksaisi vielä valvoa illalla perillä. Perillä olimme vasta puoli yhdeksän aikoihin. My oli iloinen nähdessään mummin ja muisti, että mummi oli luvannut mökille yllätyksen. Siitä yllätyksestä saimme me kaikki aikuisetkin "nauttia" koko viikonlopun, sillä pienellä vesityksillä oli tietenkin tosi kiva ruiskia aikuisia...Mummin miehelläkin oli Mylle yllätys: vaaleanpunaisia saunapuita...ja ne puut olivatkin sitten niin ihania, ettei niitä voinutkaan käyttää saunanlämmittämiseen.

Koko lauantain olimme siis mökillä. Päivä kului nopeasti...vaikka olikin pitkä Myn varhaisen heräämisen takia. Aamupäivällä ongittiin. My harjoitteli onkimista, auttoi minua kaivamaan matoja syötiksi ja seuraili kun me muut ongimme ja virvelöimme. Siitä olikin jo jonkin aikaa kun itse viimeksi olen onkinut, mutta taidot on näköjään vielä tallella kun viidessä minuutissa nousi kolme ahventa järvestä. My totesikin: "Äiti on maailman paras onkija". 


Lounaan jälkeen My nukkui parin tunnin päiväunet. Iltapäivällä grillailtiin ja My sai maistaa aamupäivällä ongittua ahventa. Ei kuulemma ollut niin hyvää. Alkuilllasta My uiskenteli järvessä kuten myös koiramme Ronja.Illansuussa tietenkin saunottiin, My tosin halusi käydä vain pesulla, koska saunassa oli hänen mielestään liian kuuma. Saunan jälkeen saimme ihailla ukkosta ja vesisadetta.

Iltapala maistui Mylle kaiken touhuamisen jälkeen uskomattoman hyvin: enpä muista Myn syöneen koskaan kahta isohkoa perunaa, neljää nakkia sekä vielä leipäviipaleen...

Tänään sitten lähdimme mökiltä pois heti aamupalan jälkeen, jotta ehdittäisiin vielä olla osa viikonlopusta kotonakin ennen huomisia työ- ja päiväkotipäiviä.

Voi kun olisi vielä lomalla,
Woops

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti